Friday, November 4, 2011

Multiporpose lagi ...alhamdulillah




Multi purpose beg juga..:))


multiporpose bag

Mulitpurpose bag cust public bank juga :)







multipurpose bag lagi dan lagi :)



Beg RE lagi

Rose lipat







kembang tiga

Siap sudah tempahan orang public bank semuanya :))


Akhirnya...hehehe


Oder dari public bank lagi..











antara yang di tempah juga. alhamdulillah.. :)

RE tote bag orang Public Bank JB











lama betul kak na tak update blog kak na. bukan apa...upload pic yg slow buat kak na tak sanggup nak menunggu lama. nie antara karya dah kak na buat :))



Sunday, July 24, 2011

Saturday, June 25, 2011

Kelas Asas Sulaman Riben


Update : kelas ditunda atas permintaan perserta :)



Insyallah kak ina akan conduct kelas asas riben pada :

tarikh : 07 jul 2011 ( Khamis )
tempat: rumah kak ina di bukit beruntung
yuran : rm200 ( termasuk peralatan dan makan minum hehehe )
masa: 9.30am - 6.30pm


peserta yg dah sedia ada :

1- sofea
2- amira

( masih ada kekosongan lagi jika berminat )- sms ke 012 2386692


Thursday, June 16, 2011

Sling Bag Jamaah













bag nie jamaah nak jenis sling. kiranya baru pertama kali la buat re sling :). dah pun tiba ke tuannya yg mengidamkan bunga2 yang terang ceria :). tq jamaah

Monday, June 13, 2011

Ros Gulung ciptaan Pn Ann !!!




Alhamdulillah, selepas belajar dgn cikgu miza, dah tau teknik yg betul macam mana nak membentuk bunga nie....akan cuba bunga2 yang lain pula nanti :))



Thursday, June 9, 2011

Advance Ribbon Embroidery







Selasa lepas tercapailah hasrat akak nak belajar sulaman riben lanjutan. Terimakasih miza, kerasa sudi mengajar kak ina. inilah hasilnya. Lepas nie akak adalah produk kak ina dgn sulaman lanjutan..hehehe



Kek Keju










Cheese cake

100gm biskut marie ( kisar halus )
100gm mentega ( dicairkan )
--> satukan kedua2 bahan utk buat base cake. dah gaul semua, tekan dalam loyang dan masukkan dalam peti ais sekejap utk keraskan.


meringue
4 biji putih telur
20gm castor sugar

-> 2 bahan nie dipukul hingga gebu


filling
500gm cream cheese
150gm castor sugar
50gm butter
40gm tepung jagung
200gm whipping cream
4 biji kuning telur
1 sudu besar lemon jus

--> pukul cream cheese dgn castor sugar sampai gula hancur
--> masukkan mentega
--> masukkan tepung jagung, kuning telur dan lemon jus.
--> pukul whipping cream hingga pekat pada mangkuk lain dan masukkan dalam adunan cream cheese tadi.
--> akhir sekali masukkan meringue ( putih telur yg dah di pukul gebu tadi ) dalam adunan.
--> pukul sebati dan tuang dalam loyang yg dah disediakan base biskut tadi.

gunakan kaedah steam bake utk bakar ( masukkan loyang yg lebih besar dari acuan loyang kek kita dgn air baru masukkan loyang yg ada kek tadi )

bakar selama 2 jam dgn suhu 160'c