
Friday, November 4, 2011
RE tote bag orang Public Bank JB
Sunday, July 24, 2011
Saturday, June 25, 2011
Kelas Asas Sulaman Riben
Update : kelas ditunda atas permintaan perserta :)
Insyallah kak ina akan conduct kelas asas riben pada :
tarikh : 07 jul 2011 ( Khamis )
tempat: rumah kak ina di bukit beruntung
yuran : rm200 ( termasuk peralatan dan makan minum hehehe )
masa: 9.30am - 6.30pm
peserta yg dah sedia ada :
1- sofea
2- amira
( masih ada kekosongan lagi jika berminat )- sms ke 012 2386692

Thursday, June 16, 2011
Sling Bag Jamaah
Monday, June 13, 2011
Ros Gulung ciptaan Pn Ann !!!
Thursday, June 9, 2011
Advance Ribbon Embroidery
Kek Keju

Cheese cake
100gm biskut marie ( kisar halus )
100gm mentega ( dicairkan )
--> satukan kedua2 bahan utk buat base cake. dah gaul semua, tekan dalam loyang dan masukkan dalam peti ais sekejap utk keraskan.
meringue
4 biji putih telur
20gm castor sugar
-> 2 bahan nie dipukul hingga gebu
filling
500gm cream cheese
150gm castor sugar
50gm butter
40gm tepung jagung
200gm whipping cream
4 biji kuning telur
1 sudu besar lemon jus
--> pukul cream cheese dgn castor sugar sampai gula hancur
--> masukkan mentega
--> masukkan tepung jagung, kuning telur dan lemon jus.
--> pukul whipping cream hingga pekat pada mangkuk lain dan masukkan dalam adunan cream cheese tadi.
--> akhir sekali masukkan meringue ( putih telur yg dah di pukul gebu tadi ) dalam adunan.
--> pukul sebati dan tuang dalam loyang yg dah disediakan base biskut tadi.
gunakan kaedah steam bake utk bakar ( masukkan loyang yg lebih besar dari acuan loyang kek kita dgn air baru masukkan loyang yg ada kek tadi )
bakar selama 2 jam dgn suhu 160'c

Subscribe to:
Posts (Atom)